Društvo tabornikov Rod svobodnega Kamnitnika Glavna stran
Društvo tabornikov Rod svobodnega Kamnitnika, Studenec 15, Škofja Loka
Zveza tabornikov Slovenije - nacionalna skavtska organizacija     Svetovna organizacija skavtskega gibanja - WOSM
Stran, posvečena golažijadiStran o novem taborniškem domuGlas svobodne JeloviceIzobraževalni tabor za popotmnice in popotnikeAvtoorientacija RSK forum
Društvo tabornikov Rod svobodnega Kamnitnika
Mediji  |  Kontakti  |  Kazalo  |  Iskanje  
Društvo tabornikov Rod svobodnega Kamnitnika Društvo tabornikov Rod svobodnega Kamnitnika
Slika teme
 
Društvo tabornikov Rod svobodnega Kamnitnika

ROT 2010

Torej, vsaj zame se je začelo kot običajno z zamudo uvodnega zbora. Se končno najdem s svojo superdupernajboljšo ekipo, pa že šiba Nastja na sestanek za vodje. Špela, Julija, Nina in jaz pa na kavo. Itak, da je padal dež in itak, da smo bile brez dežnika. Itak, da je Nastja pršibala do nas in nam pove, da imamo vrisovanje čez deset minut. Takoj potem pe topo testi, hranjenje z makaroni, tematski test in morse (ki ga moramo še malo natrenirati). To je bil tekmovalni del, sledil pa je še koncert 13. plače.

Naslednji dan vstajanje nekaj čez šest, štart in večinoma popolnoma mokre hlače in 'nepremočljive' pelerine v prve pol ure. Na prvi pomoči razturamo; itak, če sem imela pa izpit iz le-te prejšnji dan. Malo zgrešimo drugo, na tretji oddamo skico pod kotom, ki je dopolnjevala vse ostale. Spustimo četrto piko na hribuu in na peti kot kroki oddamo prazen krog s podatki. Potem pa na signalizacijo s sekiro in ašotom, pa pika pri cerkvi in pisanje opisa poti na avtobusni postaji. Prihod na bivak, kjer smo bile prve, signalni stolp, zakurimo ogenj, klub luži v ognjišču, skuhamo golaž in postavimo bivak - itak, da imamo cerado. In ko se že preoblečemo in se hočemo ob šestih spravit v spalko in vsaj dvanajst ur ne pogledat ven, nam povedo, da bomo lahko prespali v šoli.

Ne, Rebeka nima suhih čevljev s seboj, le mokre gojzarje, ki jih obuje šele naslednji dan nekaj čez osem, ko gremo na bus, ki nas pelje na Golnik. Nastja ima recimo vrečke v čevljih. Kakorkoli, spet vrisovanje, pa proga - mrtva pika v vrtači, minsko polje s prekratkim metrom, hitrostna brez konca, priho pod kotom (336 - 180 = 26), pregled opreme, slikanje pod drevesom in tek zadnjih nekaj metrov na cilj, In po dveh dneh hoje po dežju smo jedli zunaj na sončku.

Rezultat tega čudnega popotovanja? Prvo mesto med popotnicami! Loške PP-jke razturamo! Nagrade so bile zabavne, naprimer kapca z ventilatorčkom na sončno energijo in šampon za barvane lase. Ampak, pokalček je pa naš! :)

 

Rebi

 

 

 

 

MEGA PP IZLET V TRBOJAH

 

Po zelo dolgem času smo se PP-ji končno spet podali na 2- dnevni izlet, ki je potekal od 10. do 12. septembra 2010 v Trbojah v skavtskem domu.

V petek zvečer se nas je zbralo 27 loških in celjskih PP-jev. Od tega nas je bilo 19 Ločanov.

Za začetek sta nam naša kuharja, Martin in Žiga pripravila večerjo in sicer pice iz krušne peči. Naš mega PP izlet smo otvorili z vsem že zelo znano igrico Mušp-Luha in kiss killerjem.

Naslednje jutri smo najprej imeli zajtrk, nato pa smo se odpravili na bljižnji travnik, kjer smo se igrali posiljevalca. Ta igrica velja za zelo nevarno, saj jo je Kopač slabo odnesel.

Po odličnem kosilu in še boljšem počitku je sledilo pripravljanje TV večera. Celjani za nas in mi za njih. In potem noro druženje pozno v noč ...

Kot vsi veste je vsega lepega enkrat na žalost konec. Tega si nihče ni želel, saj smo se imeli res lepo. Bilo je nepozabno. To so ugotovili tudi trije novi taborniki, ki so prvič preživeli nekaj dni v taborniških družbi

 

NastiDruštvo tabornikov Rod svobodnega Kamnitnika
Koledar
jun | jul | avg | sep | okt
avgust 2019
P T S Č P S N
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24
25
26 27 28 29 30 31  
 
Fotoutrinek
 
 
Društvo tabornikov Rod svobodnega Kamnitnika
Društvo tabornikov Rod svobodnega Kamnitnika
Vse pravice pridržane.  |  © RSK Škofja Loka  |  Prijavi napako Društvo tabornikov Rod svobodnega Kamnitnika