Društvo tabornikov Rod svobodnega Kamnitnika Glavna stran
Društvo tabornikov Rod svobodnega Kamnitnika, Studenec 15, Škofja Loka
Zveza tabornikov Slovenije - nacionalna skavtska organizacija     Svetovna organizacija skavtskega gibanja - WOSM
Stran, posvečena golažijadiStran o novem taborniškem domuGlas svobodne JeloviceIzobraževalni tabor za popotmnice in popotnikeAvtoorientacija RSK forum
Društvo tabornikov Rod svobodnega Kamnitnika
Mediji  |  Kontakti  |  Kazalo  |  Iskanje  
Društvo tabornikov Rod svobodnega Kamnitnika Društvo tabornikov Rod svobodnega Kamnitnika
Slika teme
 
Društvo tabornikov Rod svobodnega Kamnitnika

KLUBi PP

Popotniki in popotnice smo taborniki stari od 16 do 21 let in okoli vratu nosimo modro rutko z rumenim robom. Prehod iz GG-jev med PP-je je zelo velik preskok in pojavi se kar nekaj razlik v načinu delovanja. Združujemo se v klube, ki jih sedaj mentorji le usmerjajo in nimajo več polne vloge vodnika. Srečujemo se dvakrat mesečno. Poleg tega pa se na začetku leta skupaj zmenimo, kakšne akcije bomo imeli med letom in kakšnih delavnic se bomo udeležili. Ponavadi v ta namen organiziramo motivacijski vikend, ki nam da zagona za naprej.

Nekajkrat letno izide glasilo Pe pa še Pe, v katerem so kratke RSK novičke. Tako vsak PP ve kaj se je novega zgodilo in kaj zanimivega se ima še zgoditi v našem rodu.

PP-ji smo zelo aktivna družina. Udeležujemo se orientacijskih tekmovanj (ROT, NOT, ZNOT ...) po vsej Sloveniji in dosegamo zelo dobre rezultate. Poleti pa naš rod organizira PPT - kadrovski tabor za izobraževanje PP-jev, ki je razdeljen v tri težavnostne stopnje, imenovane 'pokljuke'. K sodelovanju pri organizaciji in udeležbi so povabljeni tudi taborniki drugih rodov.

Veliko PP-jev se odloči postati vodnik. Le-ti smo uspešno opravili vodniški tečaj in odgovorno prevzeli pod svoje okrilje nove vode. Tako se taborniško življenje in znanje prenaša na mlajše generacije.Društvo tabornikov Rod svobodnega Kamnitnika 
 
Društvo tabornikov Rod svobodnega Kamnitnika
Društvo tabornikov Rod svobodnega Kamnitnika
Vse pravice pridržane.  |  © RSK Škofja Loka  |  Prijavi napako Društvo tabornikov Rod svobodnega Kamnitnika