Društvo tabornikov Rod svobodnega Kamnitnika Glavna stran
Društvo tabornikov Rod svobodnega Kamnitnika, Studenec 15, Škofja Loka
Zveza tabornikov Slovenije - nacionalna skavtska organizacija     Svetovna organizacija skavtskega gibanja - WOSM
Stran, posvečena golažijadiStran o novem taborniškem domuGlas svobodne JeloviceIzobraževalni tabor za popotmnice in popotnikeAvtoorientacija RSK forum
Društvo tabornikov Rod svobodnega Kamnitnika
Mediji  |  Kontakti  |  Kazalo  |  Iskanje  
Društvo tabornikov Rod svobodnega Kamnitnika Društvo tabornikov Rod svobodnega Kamnitnika
Slika teme
 
Društvo tabornikov Rod svobodnega Kamnitnika

MNOGOBOJ LOŠKIH MČ-kov

 

Napovedovali in napovedovali smo MČ mnogoboj …pa nam vreme ni pustilo. Po dveh deževnih vikendih smo rekli, sedaj pa dovolj in naročili sonce za soboto, 9.6.2011. Mogoče je udeležbo te nadvse koristne in zabavne akcije znižalo dejstvo, da smo jo prestavili kar dvakrat. Pa nič zato, udeleženci, tako MČ-ji kot vodniki, smo uživali v prijetnem dopoldnevu in razposajeni družbi na travniku pred taborniškim domom.

Zaradi nizke udeležbe smo sam potek in pravila mnogoboja spremenili, ampak vseeno ohranili glavne naloge, ki so jih MČ-ji morali rešiti – postavljanje bivaka, piramide, zavozlali smo tudi kar nekaj vozlov, namesto šaljivega tekmovanja pa smo igrali kozaklamf in med dvema ognjema. Dopoldne je hitro minilo, za konec pa smo spekli še hrenovke in se posladkali s čokolado.

Tisti, ki so akcijo zamudili, bodo kmalu imeli priložnost, da v družbi MČ družine preživijo prijetne urice in se ob tem še kaj novega naučijo!

Prav tako pa si lahko ogledate tudi nekaj utrinkov.

 

Kati

 

 

dvovodnevni izlet

 

Končno je prišel 25. februar, ko smo se vsi nasmejani in veseli zbrali na glavni avtobusni postaji v Škofji Loki. Vsak s svojim nahrbtnikom, polnim oblačil in sveda tudi sladkarij, smo se z avtobusom naprej odpeljali do Poljan. Od tam nas je pot vodila v Vinharje. Čeprav s kar nekaj tarnanja o predolgi poti, smo po uri in pol prispeli do turistične kmetije Ljubica. Tam smo si uredili 'začasna bivališča' in pomalicali.

Ko se je zvečerilo, so taborniki po manjših skupinah pripravljali program, ki so nam ga po večerji zaigrali. Sledilo je še prepevanje ob zvokih kitare in razne igre. Po prijetnem večeru smo se vsi izmučeni odpravili spat.

Zjutraj je kot ponavadi sledila jutranja telovadba, po njej pa zajtrk. Prijetno jutro smo si popestrili z igrama asociacije in taborniški troboj. Po kosilu smo si ogledali še živali, ki jih imajo na kmetiji, se poslovili od naših gostiteljev in se odpravili proti Poljanam. Pot navzdol je bila seveda lažja in je minila veliko hitreje. Ko nas je na postaji v Poljanah pobral avtobus, smo se vsi spraševali kako je lahko čas tako hitro minil. Ampak vse lepe stvari se enkrat končajo in prav tako se je končal tudi naš izlet, ko smo se ob 16. uri na avtobusni postaji poslovili.

Upam, da smo vsi odšli domov  z lepimi spomini.

 

Katja Trampuš

 

jesenovanje 2010

V soboto, 23.10.2010 smo dopoldne vsi že komaj čakali, da odidemo na avtobus, ki nas je odpeljal do Gorenje vasi. Pet zanimivih dni smo preživeli na osnovni šoli Ivana Tavčarja.

Takoj po prihodu smo se kot po navadi rezgledali po šoli, kjer smo preživeli pet prijetni dni in se udobno namestili. Popoldan smo se odpravili v gozd, kjer smo nabirali bolj kot ne vse - listje, vejice, plodove, ... in iz njih so po prihodu nazaj v šolo nastale razne zanimive figurice in podobe. Zvečer so nas čakale zanimive igre, pri katerih so se lahko med sabo spoznali še tisti, ki so se nam na novo pridružili.

Po nedejskem jutranjem razgibavanju in zajtrku smo se lotili vsak svojih veščin, med posameznimi veščinami pa smo se razgibali ob šaljivih igrah. Popoldan so medvedki in čebelice odšli na lov na lisico, zvečer pa so se lahko nasmejali ob TV večeru, v katerem smo vodniki našemlejni v razne junake pokazali svoj igralski talent.

Ponedeljek so nam popestrile veščine, potujoči kviz in obisk vodovih kotičkov, kjer so taborniki pridno kovali ideje za večerni nastop na MČ večeru.

Torek je bi bil cel dan v znamenju Gala večerje. Že dopoldan smo se pridno naučili vse plesne korake, saj smo se udeležili plesnih vaj. Popoldan je potekalo sproščeno v pripravi na večerjo za katero smo se lepo oblekli in uredili. Na Gala večerji so taborniki lahko uživali v vrhunski postrežbi in odličnih jedeh. Za to sta poskrbela predvsem glavna kuharica Nina in glava osebja, butler Aleks. Preostali del večera smo preplesali in se zabavali na zabavi v pižamah, s katere ni nihče odšel slabe volje.

V sredo, smo se vsi spraševali kam je tako hitro ušlo teh lepih pet dni.

 

Katja ČadežDruštvo tabornikov Rod svobodnega Kamnitnika
Koledar
jun | jul | avg | sep | okt
avgust 2019
P T S Č P S N
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24
25
26 27 28 29 30 31  
 
Fotoutrinek
 
 
Društvo tabornikov Rod svobodnega Kamnitnika
Društvo tabornikov Rod svobodnega Kamnitnika
Vse pravice pridržane.  |  © RSK Škofja Loka  |  Prijavi napako Društvo tabornikov Rod svobodnega Kamnitnika