Društvo tabornikov Rod svobodnega Kamnitnika Glavna stran
Društvo tabornikov Rod svobodnega Kamnitnika, Studenec 15, Škofja Loka
Zveza tabornikov Slovenije - nacionalna skavtska organizacija     Svetovna organizacija skavtskega gibanja - WOSM
Stran, posvečena golažijadiStran o novem taborniškem domuGlas svobodne JeloviceIzobraževalni tabor za popotmnice in popotnikeAvtoorientacija RSK forum
Društvo tabornikov Rod svobodnega Kamnitnika
Mediji  |  Kontakti  |  Kazalo  |  Iskanje  
Društvo tabornikov Rod svobodnega Kamnitnika Društvo tabornikov Rod svobodnega Kamnitnika Slika teme
 
Društvo tabornikov Rod svobodnega Kamnitnika

GSJ 2008

V soboto, 5. 1. 2008, so bili griči v Gorenji vasi množično obiskani. Kdo se je tam potikal? Taborniki, seveda. In pa nekaj katoliških skavtov.

37. Glas svobodne Jelovice je v okolico Škofje Loke privabil več kot 300 tekmovalcev. Do zaprtja prijav se je uspelo prijaviti 67 ekip, kar je celo več kot smo sprva pričakovali. Orientacija je bila kondicijsko dokaj zahtevna, poleg tega pa nam še vreme s svojim dežjem ni bilo najbolj naklonjeno. Ampak vztrajnost ne pozna meja.

Letos smo v tekmovanje vnesli nekaj svežine z novimi panogami. GG-ji so pokazali svoje znanje v prvi pomoči; PP-ji in grče pa so se namesto tega preizkusili v iskanju ranjenca na območju 250 m² in pa v določanju mikrolokacije. Nalog pa s ciljem še ni bilo konec. Potrebno se je bilo še izkazati z najbolj kislim obrazom ob zaužitju limone (baje niso bile kaj preveč kisle) in pa z eleganco in spretnostjo ob vrtenju ˝hula-hop˝ obroča. Pomerili so se tudi v tem, koliko bobi palčk lahko poješ v 1 minuti in pa kako hitro popiješ pol litra vode. Priznamo, da je bilo v ocenjevalni komisiji zelo zabavno. Naše tekmovanje je znano tudi po nečem sladkem in letos je vsak udeleženec dobil en velik meden piškot v obliki in barvi znaka GSJ.

˝Vsako leto želimo narediti naše tekmovanje drugačno, pestrejše in zanimivejše. Pa nam je uspelo? Odzivi na to so različni. Navdušeni smo, da ste prišli na tekmovanje taborniki iz cele Slovenije v tako velikem številu. Kot pravi glavni traser, časovnica kljub slabšemu vremenu vedno ostaja za vse enaka. Tudi naša časovnica ponovno teče, tokrat že proti 38. Glasu svobodne Jelovice. In prav zato stopamo s pozitivnimi mislimi in okrepljenimi močmi naproti novemu cilju!˝ (vodja tekmovanja Jerca Bernik)

Fotogalerija 2008

Rezultati 2008 (pdf, 186kb)Društvo tabornikov Rod svobodnega Kamnitnika
Hitre info

 Poiščite nas tudi na Facebooku!<<< klinki :)

GSJ 2017

Kdaj: 7. 1. 2017

 
Fotoutrinek
 
 
Društvo tabornikov Rod svobodnega Kamnitnika
Društvo tabornikov Rod svobodnega Kamnitnika
Vse pravice pridržane.  |  © RSK Škofja Loka  |  Prijavi napako Društvo tabornikov Rod svobodnega Kamnitnika